CLASA VERDE

CLASA a VI-a A

Prof. Dirig. Raluca Micu

Clasa Verde reprezintă un produs derivat al disciplinei școlare opționale “Școli Verzi”, organizată transdisciplinar, prin curriculum la decizia școlii, pentru clasa a VI-a A, sub coordonarea prof. de geografie Raluca Micu. Activitatea a fost axată pe explorarea de către elevi a ceea ce ne oferă mediul prin ecosistemele sale – “ce ne oferă natura” – și pe impactul activităților umane asupra ecosistemelor locale – „ce-i dăm înapoi naturii”. Școala poate contribui decisiv la o mai bună informare a elevilor și la schimbarea unor atitudini și practici legate de protecția mediului.

Abordarea educațională propusă, utilizând preponderent învățarea experiențială, are în vedere transmiterea de cunoștințe și formarea de abilități și atitudini în mare parte prin activități practice, interactive și prin participarea la realizarea unor proiecte ecologice colective, care să genereze schimbări – prin rezultatele învățării propuse – la nivel de individ, școală și comunitate. Elevii au avut posibilitatea să se exprime creativ, identificând un motto sugestiv, o siglă personalizată, prin texte literare (piese de teatru – puse ”în scenă” ulterior, poezii, ghicitori cu conținut ecologic), prin desene și postere eco, prin pictura vestimentației și parada modei eco, prin rocile care au căpătat personalitate sub pensulele lor, prin obiectele  reciclate și reutilizate, prin colectare selectivă a deșeurilor și acțiuni concrete de ecologizare. Totodată, copiii și-au imaginat un Oraș Verde ideal, pe care l-au realizat exclusiv în Minecraft.

Absolut toate produsele învățării reprezintă rodul creației copiilor, care s-au implicat în totalitate în realizarea acestui proiect. S-a urmărit, astfel, ca elevii să aibă o experiență de învățare complexă, care îmbină elemente și caracteristici ale educației formale, nonformale și informale și care respectă principiile de bază ale educației pentru dezvoltare durabilă.

Motto:
Reciclăm, nu aruncăm, Natura o protejăm și Planeta o păstrăm!

Scenetă

Parada costumelor Eco

Poezii, ghicitori

Obiecte decorative reciclate

Expoziție de desene, postere, tricouri

Oraș Verde Minecraft

Campania "Let`s Do It, Romania!"

Acțiune de ecologizare pe Dealul Melcilor Brașov, desfășurată în cadrul Campaniei Naționale Let`s Do It, Romania! în luna Septembrie 2022

Testimoniale